ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ WEBTV

17/3/20

«Κλειδώνει» αύριο το Επίδομα Εργαζομένων. Πληροφορίες για 400€!

Πληροφορίες της επιστημονικής ομάδας της Epsilon Net, αναφέρουν ότι ίσως αύριο στην κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Εργασίας θα ανακοινωθεί το ποσό που θα λάβουν ως έκτακτο επίδομα οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει (ή θα κλείσουν) με απόφαση του κράτους.

Στο Υπουργείο Εργασίας προσανατολίζονται σε ένα ποσό γύρω στα 400€ το οποίο θα αποδοθεί τόσο στους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει όσο και σε εργαζόμενους των οποίων ένα μέρος της επιχείρησης παραμένει κλειστό και αυτοί δεν εργάζονται όπως π.χ. εργαζόμενοι σε εμπορική εταιρεία που έχει κατάστημα λιανικής αλλά και e-shop ή ταχυφαγείο που έχει τραπέζια αλλά και delivery.

Είναι γεγονός ότι αρχικά είχε γίνει συζήτηση για μεγαλύτερο ποσό (περίπου 500€) αλλά ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων που πλέον είναι δικαιούχοι αυτού του επιδόματος, μείωσε τελικά αυτό το έκτακτο επίδομα.

Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι το κράτος θα επιβαρυνθεί και για την κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων κι έτσι ο εργοδότης (που η επιχείρησή του είναι κλειστή) δεν θα επιβαρυνθεί με το παραμικρό κόστος. Μάλιστα δεν αποκλείεται, αυτή η απόδοση των εισφορών να γίνει επί του συνόλου των αποδοχών που λαμβάνει σήμερα ο εργαζόμενος όπως αυτοί αποτυπώνονται στον Πίνακα Προσωπικού – Ε4.

Σύμφωνα με πηγές του e-forologia, στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα της αναλογικής κάλυψης μέσω επιδόματος και για το Δώρο Πάσχα καθώς από τη στιγμή που η επιχείρηση παραμένει κλειστή, ο εργοδότης δεν θα έχει την υποχρέωση να χορηγήσει για αυτό το διάστημα την αναλογία στο Δώρο Πάσχα.

Το www.e-forologia παραμένει πιστό στο καθήκον του για την άμεση και τεκμηριωμένη ενημέρωση των μελών του με συνεχή ειδησεογραφία και επίκαιρη αρθρογραφία.




του Βασίλη Πρασσά, Συμβούλου Εργασιακών Θεμάτων Epsilon Net

www.e-forologia.gr